A Ratatouille, vagy francia lecsó egy gyorsan elkészíthető nagyon finom egytálétel. Tetszőleges körettel, hússal vagy anélkül fogyasztható, a zöldségek miatt pedig igazi könnyű fogás.
Hozzávalók (hasonlóan a lecsóhoz):
- paprika
- kanadai paprika (csak a színe miatt)
- paradicsom
- cukkini
- patiszon
- hagyma
- lila sonkahagyma (csak a színe miatt)
- fokhagyma
- angol zellerszár
- kakukkfű
- bazsalikom
- petrezselyem
- kókusz olaj
- só
- szója szósz
Az elkészítés
Jómagam mindent összevágtam és miután a hagymát, fokhagymát (vagy apró kockákra vágva, vagy fokhagyma nyomón átnyomva) megdinszteltem, egybe beletettem a kívül-belül mázas kínai agyagedényembe. 180 fokos sütőben egy óra alatt elkészült (közben kétszer megkevertem).
(A padlizsánt azért hagytam ki belőle, mert a makrobiotika a padlizsánt nem javallja.)
A köretek
Míg a sütőben elkezdett rotyogni, elkészítettem a köreteket:
- Mivel eléggé yin étel, így lehet tálalni szója-fasírozottal, de mivel önállóan szerettem volna enni, így most fasírozottat nem készítettem;
- Viszont akik rizzsel kedvelik, azoknak egy kis basmati rizzsel tálaltam;
- Akik nem elkötelezett vegák, azoknak készítettem főzőkolbásszal, illetve füstölt, sült kolbásszal;
- Az ezután még megmaradt mennyiséget felvert tojással és darabolt virslivel felmelegítve tálaltam.
Jó étvágyat mindenkinek, a kedve szerinti köretekkel.
Képzések táplálkozási ismeretekről
Rendszeres Funkcionális Táplálkozás Konyhatechnológiája Mesterkurzusainkra szeretettel várok minden érdeklődőt.