A Ratatouille, vagy francia lecsó egy gyorsan elkészíthető nagyon finom egytálétel. Tetszőleges körettel, hússal vagy anélkül fogyasztható, a zöldségek miatt pedig igazi könnyű fogás.

ratatouille-alapanyagok-large

Hozzávalók (hasonlóan a lecsóhoz):

  • paprika
  • kanadai paprika (csak a színe miatt)
  • paradicsom
  • cukkini
  • patiszon
  • hagyma
  • lila sonkahagyma (csak a színe miatt)
  • fokhagyma
  • angol zellerszár
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • kókusz olaj
  • szója szósz

Az elkészítés

ratatouille-talban

Jómagam mindent összevágtam és miután a hagymát, fokhagymát (vagy apró kockákra vágva, vagy fokhagyma nyomón átnyomva) megdinszteltem, egybe beletettem a kívül-belül mázas kínai agyagedényembe. 180 fokos sütőben egy óra alatt elkészült (közben kétszer megkevertem).

(A padlizsánt azért hagytam ki belőle, mert a makrobiotika a padlizsánt nem javallja.)

A köretek

Míg a sütőben elkezdett rotyogni, elkészítettem a köreteket:

  1. Mivel eléggé yin étel, így lehet tálalni szója-fasírozottal, de mivel önállóan szerettem volna enni, így most fasírozottat nem készítettem;
  2. Viszont akik rizzsel kedvelik, azoknak egy kis basmati rizzsel tálaltam;
  3. Akik nem elkötelezett vegák, azoknak készítettem főzőkolbásszal, illetve füstölt, sült kolbásszal;
  4. Az ezután még megmaradt mennyiséget felvert tojással és darabolt virslivel felmelegítve tálaltam.

Jó étvágyat mindenkinek, a kedve szerinti köretekkel.

ratatouille2

ratatouille1

 

Képzések táplálkozási ismeretekről

Rendszeres Funkcionális Táplálkozás Konyhatechnológiája Mesterkurzusainkra szeretettel várok minden érdeklődőt.