Ez a mesterkurzus egy igazi gyakorlati képzés, melyen bárki megtanulhatja mindazokat az ismereteket, amikkel a család (természetgyógyászok esetén a kezelt) egészségét – pusztán megfelelő táplálkozással – biztosítani tudja.

Az orvoslás hatáskörébe tartozó tünetek (és azok kiváltó okainak) jó része kezelhető megfelelő, tudatos táplálkozással. Az étkezés ugyanis nem puszta energiabevitel, de kiegyensúlyozottsága gyakorlatilag az egészség záloga.

A ma embere a legkülönfélébb elméleteket kapja arra nézve, mi számít egészséges táplálkozásnak. Nem elég, hogy ilyen információ dömpinget kell szűrnie, felgyorsult életében egyre kevesebb ideje jut foglalkozni ezzel a témával.

Mire jó?

A Funkcionális Táplálkozás Konyhatechnológiája megtanít ugyanolyan élvezeti értékű ételek készítésére, mint a hagyományos konyha. Azt tanítja, hogy az egészséges étkezés nem jár az ízekről való lemondással. Természetgyógyászok számára különös előnye, hogy a módszert klienseik esetében terápiás célzattal is használhatják.

Mit kapnak a végzettek?

A végzettek egyrészt rengeteg, a Funkcionális Táplálkozási ismereteknek megfelelő receptet kapnak. Ezen túl nemcsak elméletben, de a gyakorlatban is elsajátíthatják, milyen egészségügyi problémákat milyen étrenddel lehet megszüntetni. Ilyenek például a lázas állapot, az autizmus tünetei, az allergiás reakciók, stb. A gyakorlati, konyhatechnológiás képzés során a hangsúly az ételek elkészítésének megtanításán van, vagyis a hallgatók hazaérkezve (praxisukban) azonnal használhatják a megszerzett tudást.

Árendás Laci

 

Képzések táplálkozási ismeretekről

Rendszeres Funkcionális Táplálkozás Konyhatechnológiája Mesterkurzusainkra szeretettel várok minden érdeklődőt.