Az emésztőrendszer a szájjal, a rágással kezdődik. Ha ez nem megfelelő, a gyomor nem emészt rendesen, és a vékonybélben eltömődnek a felszívódást végző bélbolyhok. Így persze csökken a felszívódás, ami miatt a szervezet érzi, hogy hiány van. Egyre többet akar enni de egyre kevésbé szív fel, ez egy ördögi kör.

A vékonybelet közvetlenül nehéz elérni. Az ilyen problémák kezelésére a teljes táplálkozást meg kell változtatni. George Oshawa és Mitsio Kushi professzorok erre dolgozták ki a makrobiotikát.

A módszer középpontjába a magvakat helyezték, azon belül is a barnarizst. Ez az egyetlen olyan étel, ami – nyákosan elkészítve és bevíve – mindent biztosít a szervezet számára.

Magas a B1, a B3, a B5, a mangán, a manézium és a rosttartalma. Mind székrekedésre, mind hasmenésre kiváló. Jó a méreganyagok megkötésére és a koleszterin beállítására is.

“Oshawa doktor mára több ezer levelet válaszolt meg a tanácsai alapján meggyógyult embereknek.”

További érdekességek a makrobiotikáról a videóban. Ez a beszélgetés a hatoscsatornán zajlott, beszélgetőpartnerem Dr. Leitem Ágnes orvos-természetgyógyász.

 

Képzések táplálkozási ismeretekről

Az étkezés bizonyítottan az egészség alapja. Ezért rendszeresen indítok Funkcionális táplálkozási ismeretek valamint Funkcionális Táplálkozás Konyhatechnológiája képzéseket. Szeretettel várok minden érdeklődőt.