A nagy érdeklődésre való tekintettel novemberben és decemberben egynapos főzőtanfolyamokat indítunk, melyek egy sorozat elemei. A képzéseken elsajátítható a funkcionális táplálkozáshoz kapcsolódó alapvető elméleti és széleskörű gyakorlati tudás.
Vagyis konkrét útmutatót adunk a résztvevők kezébe, hogy MIT főzzünk egészségesen, és HOGYAN. A képzésen bárki elsajátíthatja, hogymovel helyettesíthető:
- a glutén,
- a tej,
- a hüvelyesek,
- a maglisztek,
- a cukor,
- a modern növényi olajok,
- vegyi anyagok, adalékk, ízfokozók.
Miért fontos ez?
Azért, mert ma már számtalan elmélet kering arról, hogy mi számít egészséges étkezésnek, és mi nem. Az irányzatok egyik napról a másikra változnak, eközben a legtöbben teljesen tanácstalanok, mit javasolt, és mit nem javasolt enni. Ezért indítottunk képzéseket az Ezokurzus Képzési Központban, a Gastropolis profi tankonyhájának helyszínén.
Mit adunk a hallgatóknak?
Teljes elméleti tudást arról, hogy mit mivel és hogyan. Valamint recepteket, konkrét fogásokat, hogy ne kelljen az ízeket föláldozni az egészség oltárán. Szó lesz még beszerzési helyekről, a húsokról, elsajátítható a halfajták ismerete, és konyhai felhasználásuk. Meg még sok egyéb, de nem szeretném lelőni a poént 🙂
2016-os képzések
Idén még 2 tanfolyamot indítunk. Egyet november közepén, és még egyet, decemberben, a karácsonyi ünnepek előtt, hogy az ott végzettek már e tudásukat felhasználva készíthessék el az ünnepi menüt.
Árendás László